Translate

20180130

Βρέθηκαν «θερμά νερά» στη Θέση Δερματάς του Δήμου Αγιας.

Προσθήκη λεζάντας

Στην περιοχή του Κόκκινου Νερού και της Κουτσουπιάς, κάθε χρόνο, καταφθάνουν χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό και την Ελλάδα, για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Για πέντε μήνες, από τέλη Απριλίου έως αρχές Οκτωβρίου, μετακινούνται καθημερινά από το ένα χωριό στο άλλο. Αυτά τα δύο χωριά λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Η Κουτσουπιά προσφέρει τις ωραίες παραλίες και τα beach bar με τις ταβέρνες, κάτι που την κάνει ιδανικό μέρος για να περάσεις την ημέρα σου και το Κόκκινο Νερό προσφέρει εκατοντάδες κλίνες, καφέ και ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, τουριστικά γραφεία, φούρνους, mini markets, bars, καταστήματα με είδη δώρων, ιαματικά νερά και γενικά είναι ένα υπέροχο χωριό που το προτιμούν οι τουρίστες για την βραδινή τους βόλτα.
Η μετακίνηση των τουριστών μεταξύ αυτών των δύο χωριών γίνεται κυρίως με τα πόδια και με ποδήλατα. Οι τουρίστες είναι αναγκασμένοι να περπατούν μία απόσταση δύο χιλιομέτρων, πολύ μικρή για την κουλτούρα τους, σε καθημερινή βάση, από και προς τα δύο χωριά, περπατώντας κυριολεκτικά μέσα στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τα δύο χωριά, με μεγάλο ρίσκο και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και ακόμη και της ζωής τους, είμαστε πολύ τυχεροί που δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα τα 25 χρόνια που γίνεται αυτό, λόγω της μεγάλης κίνησης και υψηλής ταχύτητας των αυτοκινήτων που διέρχονται από αυτό το κομμάτι του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Επειδή ο αριθμός των τουριστών, Έλληνες και ξένοι, που επισκέπτονται την περιοχή αυξάνεται συνεχώς κάθε χρόνο, είναι αναγκαία η κατασκευή ενός πεζοδρόμου με φωτισμό, παράλληλο στον επαρχιακό δρόμο και με πολύ χαμηλό κόστος λόγω της μορφολογίας του εδάφους και του χώρου, για μην θρηνήσουμε κάποια στιγμή θύματα και χάσουμε τον κόσμο που στηρίζει τις επενδύσεις μας.
Με εκτίμηση
Δ.Ευθυμιου / Β. Κανδυλάρης.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου